Dag 1 i djungeln

(2009-10-20)

Nagot forsenade vaknade vi och fick skynda oss att uppvakta Emelie pa hennes 15-arsdag. Som seden bjuder marscherade vi in i hennes rum sjungandes jamahanleva-sangen, och som seden ocksa bjuder latsades hon sova tills vi kom in. Efter gratulationerna och presentoppningen at vi frukost och packade det sista infor var djungelresa. Per skjutsade oss till bussen som tog oss pa en tre timmars fard upp i bergen. Det vi kom till var en flodbatsstation dar vi anmalde oss, at lunch och gick pa toaletten.



Sedan latsades vi ombord pa en flodbat som tog oss nastan tre timmar uppfor floden.



Det var en spannande miljo langs floden men efter 20 minuter blev det ganska enformigt. Det vildaste vi sag i djurvag var en hord tama vattenbufflar. Man kunde inte hjalpa att nicka till korta stunder.

Sa smaningom kom vi fram till Taman Negara.



Vi gick av och blev tilldelade rum, och sa fick vi boka de utfarder vi ville delta i. Nar vi hade kommit till ro tog vi en drink i baren, och konstaterade, som vi hade blivit tipsade, att priserna var riktigt hoga. Men det finns rad. Nar vi skulle ata middag tog vi taxibat over floden till en av 4-5 stycken pontonrestauranger och dar var priserna dem vi vant oss vid pa denna resa.

 

Nar vi atervandit fran maten var det dags att ta pa sig gymnastikskor och forbereda sig for Nite Jungle Walk (stavas precis sa). Vi traffade var guide utanfor receptionen och vagleddes av honom pa en tva timmars promenad genom morka djungel. Guiden var fenomenalt duktig pa att upptacka alla mojliga kryp langs vagen. Vi sag spindlar, stora myror, termiter, faglar, skorpioner, hjortar, tusenfotingar, syrsor, vandrande pinnar mm.



Fast jag blev aldrig riktigt sams med mitt nya macroobjektiv. 90 kronor per huvud kostade promenaden och var mycket prisvard.

 Dusch och chips och sangdax. Imorgon borjar Jungle Trekking klockan 08:30.

 


Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej på er, spännande med jungel utflykter, men du Biggan è inte du lite "respektfull" för såna där spindlar och kryp?! Kram Lisa B =)

2009-10-20 @ 18:09:41
Postat av: Eva Linder

Låter som om allt har gått bra. Blev ni nödiga under båtfärden, eller? Ha det bäst tills dess vi ses i KL igen;) Kram från Linders

2009-10-21 @ 02:54:53
URL: http://evalinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0