Fågeldagen

(2009-10-30)
Tre dagar kvar av vistelsen i tropikerna. Nu gäller det att göra de goda affärer som bjuds innan det är försent. Efter morgonbestyren lastade vi in oss i två teksi-bilar och åkte till teknikaffären vi var i för en vecka sedan. Vi orienterade oss till datoravdelningen på plan 2 och frågade runt bland stånden efter bra erbjudanden. Windows 7? Med eller utan installations-CD? 12”? 2,1GHz? RAM? Disk? Dual Core?  Bluetooth? Firewire? Office?Många är frågorna man behöver ha svar på. När vi kom till den tredje disken tyckte vi att vi fick ett bra erbjudande på en Dell-maskin och påbörjade förhandling. När prutstegen kom ner till 20 RM var det lika bra att skaka hand. En liten handpenning erlades och vi åkte ner till nedre gatuplanet till en Food Court. Idag blev det japanskt. En del beställde sushi, jag kyckling med ris. Efter maten åkte jag upp till dataplanet för att hämta de preparerade lap-toparna, bara för att omgående behöva åka ner de fem våningarna igen och ta ut slutlikviden på ställets enda ATM. De tog nämligen 3% i avgift vid kortbetalning och det var inte intressant. Med välfylld plånbok åkte jag upp de tre grundplanen och de två våningsplanen, kvitterade ut två laptops med tillbehör, och lämnad en överlycklig försäljare glatt vinkandes i sitt lilla bås.Med mer än nöjda barn sökte vi upp ett par taxi som tog oss tillbaka till bostaden för avlastning och sedan vidare till fågelparken. Fågelparken är en fantastisk anläggning mitt i staden där de har spänt upp nät över ett jättestort område och därunder finns alla möjliga olika fåglar. Örnar, hornbills, emus, papegojor, påfåglar, kycklingar mm. Även sköldpaddor, fiskar, apor och råttor fanns i inhägnaden. Vid några stationer fick man mata fåglarna eller fiskarna.Närmare två timmar spenderade vi på området och när den dagliga åskan blev för påträngande och nederbörden ökade i omfattning fann vi för gott att ta taxi från stället och styra kosan hemåt.

Väl framme vid det lokala centrumet Solaris slog vi oss ner på en indisk restaurang och beställde in middag. Chicken Tikka med nanbröd blev det kulinariska valet för egen del.

Mätta och belåtna gick vi upp i lägenheten och började utforska dagens inköp. Några gick ner till den lokala dvd-butiken och köpte kopior av några sevärda filmer. En av dem tittade vi på redan samma kväll, Slumdog Millionaire.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0