Shoppingträning

(2009-10-18)
Vi vaknade först framåt 10:30 och de mer lättväkta kunde vittna om ett sjuherrans åskväder under natten.

En utomordentlig frukost följdes av förberedelser för en dag på stan. Vi åkte taxi och bil in mot stan, parkerade och åkte sedan monorail sista biten.

Väl inne i centrala KL passerade vi genom några exklusiva köpcentrum på vår väg till teletornet KL Tower. Tornet är 421 meter högt, nästan lika högt som Petronas Twin Towers (459,1m) som ligger alldees intill. Utsiktsplatsen i KL Tower (på 276m) ligger högre än den i Twin Towers så valet av torn att åka upp i var enkelt.

Efter en 52 sekunders hissfärd kunde vi skåda ut över hela Kuala Lumpur och få höra Pär berätta initierat om byggnationer och annat. Väl nedkomna igen provade Julia, Emelie och Calle att åka linbana.Lunch åt vi på en muslimsk lokal restaurang där den dyraste rätten kostade 12 kronor.  Efter maten gick v till ett teknikvaruhus i kolossalformat. Det var 7 våningar med bara teknikprylar: mobiler, datorer, tv-apparater, kameror mm mm. Många ville ha mycket, men det enda vi handlade var ett linsskydd för 100 kronor. Efter ytterligare något köpcentrum stannade vi till hos en fotmassör där de flesta valde massage och jag och Calle valde fisk-spa. Fisk-spa var tre bassänger med mängder av fiskar i olika storlekar. När fötterna var nedsänkta i baden attackerades de av fiskarna som bokstavligen åt upp förhårdnader och dött skin. Efter hand flyttade man sig från de riktigt stora grovätarna till de mindre finsmakarna. Fötterna syntes knappt emellanåt för alla fiskarna. Spännande upplevelse!Överallt har de avancerade och vackra kristallkonstverk utlagda och det är för att fira Deepavali vilket är ljusets högtid.Ytterligare något köpcentrum hann vi utforska innan vi passerade genom ett grönområde varifrån man kunde se Petronas Twin Towers vackert belysta torna upp sig mot skyn.
Innan hemresan stannade vi i ett snabbmatsområde och åt ett hastigt kvällsmål. Notering i marginalen: McDonaldsindex här är 20 kronor (=priset för Big Mac & Co).

För att variera transportmedel åkte vi tunnelbana tillbaks till bilen och väl hemkomna kunde vi konstatera att Åtvidaberg tagit sig upp i Allsvenskan. Det finns alltså hopp för dem som ramlar ur.

Idag har vi låtsashandlat, imorgon blir det på riktigt. Gonatt!

 


Kommentarer
Postat av: Lalle^^

Hej Hej ! , Jag går i Sosso´s klass :) . Hon har bäretat om eran blogg. Tycker det är jätte kul att kunna läsa vad ni gör varje dag i Malayisia :).

Gud vad häftigt med dom där fiskarna, gjorde det inte ont när dom åt skinet elr vad dom nu gjorde ?Ni kan svara om ni går in på min blogg och kommenterar :D

2009-10-18 @ 18:32:06
URL: http://tyyyphansson.blogg.se/
Postat av: Freddan

Tjena, Mölnlycke här! Tack för SMS. Vad ball det verkar. Ska precis sticka och byta däck på bilen, så den är fit for fight på söndag, då vi kör ner till Catharina och tar med henne till Teneriffa.

Take It, but take it EAZZZZZY!

Freddan

P.s. Har ej blogg. Vet inte hur man gör!

2009-10-19 @ 13:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0