Mote med vilddjur

(2009-10-21) Revelj 7:30 och darefter utforskning av hotellfrukosten. Den var helt OK. Kock som steker din omelett enligt dina onskningar, bacon, rostat, juice, prinskorv och allskons malaysiska ratter. Brattom till samlingen infor Jungle Trakking. Tillsammans med en guide promenerade vi hogt upp i bergen (370 meter) och pa vagen sag vi en massa spannande vaxter och djur. Giant Timber Ants, Chikador, lianer, trad som de far pilbagsgift ifran mm.



Hogst uppe var det en vacker vy over djungeln. e

På vägen ner gick vi den sk Canapy Walk vilket är en 300-400 meter lång hängbro. Som högst gå den 60 meter över marken.

Nu hade jag blivit sams med makroobjektivet.



Val åter till resorten bytte vi t-shirt och innan lunch bokade vi en tur på vårt hotell till nomadfolk. Nar vi kom over till restaurangen pa andra sidan fann vi att de gjorde samma tur fast mycket billigare, och dessutom skulle vi kunna hinna med en safariresa om vi bokade med dem istallet. Sagt och gjort..

Turen till nomadfolket var intressant. Vi fick lara oss hur de gjorde eld med rep och pinne (fast alla hade en Bic-tandare i fickan!), och hur de tillverkade blåsrör av bambu, och pilar. Dessutom fick vi provskjuta rören och det gick faktiskt ganska bra.



Efter dusch och en kort vila at vi middag pa vart nya stamstalle LBK. Efter att ha fortart en ny variant av kyckling och ris fick vi kliva ombord pa en Land-Rover tillsammans med en engelsk familj och forare och guide. Alla, utom foraren, satt utomhus. Barn och guide på taket, och föräldrar på flaket.



Vi blev sedan runtkorda i palmodlingar pa jakt efter vilt. Det forsta vi fick erfara var ett riktigt malayiskt skyfall sa att vi blev harligt blota. Under turen i sag vi kungsfiskare, leopardkat, sandorm och groda. Guiderna var otroligt duktiga pa att upptacka djur i fart och morker.

Efter en fullspackad dag var det skont att komma i sang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0